24 de novembre, 2022

PATUFET, ON ETS? 24/11/2022

Benvolgudes famílies, 

Ja ens imaginem que esteu al corrent del nou projecte que hem començat a la classe. Fa unes setmanes vam tenir una gran sorpresa quan vam arribar a la classe. A la nostra pissarra digital teníem una carta d'un dels personatges més petits dels contes catalans: 

EN PATUFET!


En aquesta carta en Patufet enviava un àudio perquè l'anéssim a buscar per l'Escola Tabor. S'havia amagat per alguna classe i com que ell sempre té males experiències quan s'amaga, ràpidament vam anar a buscar-lo per l'hort de l'escola. 

Si us fixeu bé, el vam estar buscant per tots els racons que hi ha en el pati de l'hort. Pensant que si era tan petit segur que es podria haver amagat en algun foradet... Però... NOOOOO!! Estava amagat com sempre sota una COL.😜😜







Després de tenir el Patufet a la classe ens tocava preparar-li un racó perquè estigués ben content. Així que entre tots i totes vam decidir anar al mercat a comprar-li una col pel seu racó de la classe.








Mireu quin racó més bonic li hem preparat! Està ple d'elements de la natura i contes que molts nens i nenes han portat.


Al llarg d'aquestes setmanes continuem aprenent molt sobre en Patufet i la resta de personatges del conte. Aquesta setmana li ha tocat a la COL. A través dels sentits hem pogut aprendre moltes coses: quina olor fa, de quin color és, quin tacte té, etc. i hem pogut treballar moltes coses sobre les cols. Mireu com l'hem tallat i estampat!!














També hem continuat treballant les figures geomètriques del cercle, el quadrat i el triangle, però ens hem adonat que en Patufet n'hi ha una que la coneix prou bé. Sabeu quina és? 
Sí... molt bé Esquirols, el cercle, ja que és la forma que té el seu dineret.
Així que tots i totes hem après el joc de la moneda fent "ralet, ralet, ralet...Pica dineret". Segur que heu aconseguit que la moneda salti ben alt.







ENGLISH TIME

Tenim una notícia very important... Hem començat una nova daily routine!!!! 👏

 How's the weather? 



Cada matí, cantem la cançó "how's the weather?" 
Us la deixem aquí perquè pugueu cantar-la tots plegats! 




Després mirem per la finestra i veiem el temps que fa.
     
Let's look out the window... 
Is it rainy or sunny today? Mmm.. Maybe is cloudy?


Gràcies al petit Patufet, hem treballat els conceptes big / small amb un joc relacionat amb el temps per continuar treballant aquest vocabulari.

Game rules:

It's raining today...
I have here two clouds, one is small and the other is big.
In this basket, there are drops of water!
Some are small and some are big.

Let's play!




Durant aquests dies hem estat mirant diferents contes d'en Patufet i cantant la seva cançó. Ja ens els sabem tots. Aquí us els deixo per mirar-ho de nou!




Fins aviat Esquirols! 

Us esperem a la propera entrada del blog per explicar-vos noves aventures d'en Patufet i alguna cosa de Nadal. Això sí, vigileu si aneu pel carrer i escolteu algú cantant... "Patim, patam, patum, home i dones del cap dret..." Segur que és el NOSTRE PATUFET! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ARA SÍ... BON ESTIU I FINS AVIAT! 22/6/2023

  Hola famílies, Avui és un dia ben especial per totes les mestres, sense adonar-nos ha passat tot un curs sencer. Si mirem enrere sembla qu...